Pittige kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella! Het is eigenlijk een Indisch kip recept.
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus
Duivelse kip – Ajam Setan
Pittige kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella! Het is eigenlijk een Indisch kip recept.
Ingredients
- 1 kg kipkarbonades (of kippenpoten of drum sticks)
- 2 eetlepels sambal
- 4 eetlepels mosterd
- 1/2 kopje zoete ketjap (manis)
- 4 tenen knoflook
- 1 citroen of limoen
Instructions
- 1. Hak de knoflook fijn. Meng de ingredienten van de marinade en leg de kip in de marinade in een
- ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 3. Braad de kip gaar in de oven in ongeveer 90 minuten (als je een vleesthermometer hebt moet de kerntemperatuur minimaal 72 graden zijn).
- 4. Laat de kip daarna rustig afkoelen.
- -
Voorbereiding (120 minuten)
- Gril de kip op de barbecue of de grillpan gedurende 5-10 minuten.
Bereiding (10 minuten)
Berekening caloriewaardes
Calorieen Ajam Setan 35.32 KB
Hoi Dorus,
Hoe maak jij Indisch zuur ? Ik doe het van een – in ringen gesneden – rode ui, witte azijn, beetje suiker en een spaans pepertje. Hoe doe jij dit ?
Groetjes,
Lydia
Lydia, sorry voor de late reactie. Ik heb daar geen ervaring mee.