Pasta saus met tomaten en tuinbonen

Pastasaus met tomaten en tuinbonen

Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken:
1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen
2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Pastasaus met tomaten en tuinbonen

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 15 minutes

Total Time: 30 minutes

Yield: 2

Serving Size: 400 gram (saus zonder pasta)

Calories per serving: 302

Pastasaus met tomaten en tuinbonen

Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken: 1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen 2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen

Ingredients

  • 700 gram verse tuinbonen of 300 gram diepvries tuinbonen
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • halve ui
  • halve rode paprika (of hele puntpaprika)
  • 1 teen knoflook
  • 12 olijven
  • 2 theelepels zoute kappertjes (*)
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels gesnipperde peterselie
  • zwarte peper en zout
  • (*) Verkrijgbaar bij de Italiaanse speciaalzaak. Ze hebben een kenmerkende eigen smaak die lijkt op die van ansjovis. Niet te vervangen door kappertjes op zuur. Kan in de koelkast enkele maanden worden bewaard.

Instructions

    Voorbereiding (15-30 minuten)
  • 1. Snipper de ui, knoflook en peterselie
  • 2. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in grove stukken
  • 3. Snijd de olijven in plakjes of in helften
  • 4. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn
  • 5a. Als je werkt met diepvries of oudere tuinbonen:
  • blancheer deze kort en dubbel dop ze (verwijder de vliezen om de boontjes); in de video zie je hoe dit in zijn werk gaat; trek voor het dubbel doppen 15 minuten extra tijd uit
  • 5b.Als je werkt met jonge verse tuinbonen:
  • haal de boontjes uit de lange buitenste schil en kook ze in 5-7 minuten beetgaar. De vliesjes om de boontjes laat je zitten. Kijk eventueel naar de les over tuinbonen doppen (link onderaan dit recept)
  • -
    Bereiding (15 minuten)
  • 1. Fruit de ui 1,5 minuut
  • 2. Voeg de paprika toe en fruit 1,5 minuut
  • 3. Voeg de knoflook toe en fruit 1,5 minuut
  • 4. Voeg de tomaten, kappertjes, tijm en oregano toe en laat 5 minuten sudderen
  • 5. Voeg tuinbonen en olijven toe en warm deze goed door
  • 6. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout en voeg de peterselie toe
http://kokenmetdorus.nl/kokenmetdorus.nl/pastasaus-met-tomaten-en-tuinbonen/

Serveertip

Serveer met pasta (liefst volkoren) en een frisse salade met zelf gemaakte dressing. Als de saus erg nat is warm de pasta dan op in de saus zodat deze de saus opzuigt.

Nuttige links

Videoles tuinbonen doppen

Berekening caloriewaardes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *