Pasta met Broccolisaus en Gorgonzola

Pasta met broccolisaus en gorgonzola

Deze pasta met broccoli en gorgonzola zet je binnen 20 minuten op tafel. Lekker en gezond.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Pasta met broccolisaus en gorgonzola

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 5 minutes

Total Time: 20 minutes

Yield: 2

Serving Size: 375 gram

Calories per serving: 912

Pasta met broccolisaus en gorgonzola

Deze pasta met broccoli en gorgonzola zet je binnen 20 minuten op tafel. Lekker en gezond.

Ingredients

  • 1/2 ui
  • 200 gram broccoli
  • handvol basilicum (eventueel tuinkers of peterselie)
  • 200 gram pasta (zelf gemaakt of uit de winkel)
  • 60 ml zure room (half bekertje)
  • 100 gram gorgonzola (eventueel danish blue)
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie om te bakken
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • VOORBEREIDING (15 minuten)
  • 1. Was de broccoli, snijd deze in roosjes en kook ze beetgaar (= net niet gaar)
  • 2. Kook de pasta al dente (= niet te gaar)
  • 3. Snipper de ui
  • 4. Verbrokkel de gorgonzola
  • -
  • BEREIDING (5 minuten)
  • 1. Fruit de ui 3 minuten op matig vuur
  • 2. Voeg de gorgonzola en de room toe en laat de kaas smelten
  • 3. Roer de broccoli er door en warm deze op
  • 4. Voeg de pasta toe en warm deze op
  • 5. Roer de basilicum er door en serveer direct.
http://kokenmetdorus.nl/kokenmetdorus.nl/pasta-met-broccolisaus-en-gorgonzola/

Serveertip

Serveer met Parmezaanse kaas. Doe er een lekkere frisse salade bij met dressing.

Berekening caloriewaardes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *