Deze pasta met broccoli en gorgonzola zet je binnen 20 minuten op tafel. Lekker en gezond.
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus
Pasta met broccolisaus en gorgonzola
Deze pasta met broccoli en gorgonzola zet je binnen 20 minuten op tafel. Lekker en gezond.
Ingredients
- 1/2 ui
- 200 gram broccoli
- handvol basilicum (eventueel tuinkers of peterselie)
- 200 gram pasta (zelf gemaakt of uit de winkel)
- 60 ml zure room (half bekertje)
- 100 gram gorgonzola (eventueel danish blue)
- Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie om te bakken
- Peper
- Zout
Instructions
- VOORBEREIDING (15 minuten)
- 1. Was de broccoli, snijd deze in roosjes en kook ze beetgaar (= net niet gaar)
- 2. Kook de pasta al dente (= niet te gaar)
- 3. Snipper de ui
- 4. Verbrokkel de gorgonzola
- -
- BEREIDING (5 minuten)
- 1. Fruit de ui 3 minuten op matig vuur
- 2. Voeg de gorgonzola en de room toe en laat de kaas smelten
- 3. Roer de broccoli er door en warm deze op
- 4. Voeg de pasta toe en warm deze op
- 5. Roer de basilicum er door en serveer direct.
Serveertip
Serveer met Parmezaanse kaas. Doe er een lekkere frisse salade bij met dressing.
Berekening caloriewaardes
Calorieen pasta met broccoli en gorgonzola 37.28 KB