Ouderwets gebraden kip in het pannetje

Kip braden zoals mijn vader het mij geleerd heeft. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van kip bakken is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippenpoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst. Voor het borststuk geldt een kortere bereidingstijd.

Lees verder Ouderwets gebraden kip in het pannetje

Kip in de oven grillen

Hoe zorg je ervoor dat een in de oven gegrilde kip mals wordt? Door haar van tevoren te pekelen. Deze en andere tips leer je in de kookles kip grillen in de oven van de Dorus Academie.
Deze les is bedoeld voor het klaarmaken van kip met botten, zoals halve kip, kipkarbonades, kippenpoten of drumsticks. Voor het bakken van kipfilet volg je een andere les, namelijk kipfilet bakken.

Lees verder Kip in de oven grillen

Kip braden

Leer kip met botten braden, zoals halve kip, kippenpoten of drumsticks. Voor het bakken van kipfilet volg je een andere les, namelijk kipfilet bakken.

Lees verder Kip braden

Kipfilet bakken

In deze les leer je kipfilet bakken. Voor het bakken van kip met botten moet je een andere les volgen, namelijk de les kip braden.

Lees verder Kipfilet bakken

Perfect gebakken garnalen met knoflook

Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekaramelliseerde knoflook.
Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.

Lees verder Perfect gebakken garnalen met knoflook

Bieten koken

In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Lees verder Bieten koken

Risotto met garnalen en tuinbonen

Smakelijke en gezonde risotto. De garnalen kan je eventueel vervangen door rivierkreeftjes.

Lees verder Risotto met garnalen en tuinbonen

Marokkaanse tuinbonen met koriander

Traditioneel Marokkaans recept met tuinbonen, knoflook en koriander. Van oorsprong wordt het lang gestoofd maar ik vind snel roerbakken lekkerder.

Lees verder Marokkaanse tuinbonen met koriander

Tuinbonen roerbakken met Thaise rode curry

In dit recept leer je tuinbonen roerbakken met Thaise rode curry. Tuinbonen wokken is niet moeilijk als je jonge verse tuinbonen gebruikt. Als ze niet zo vers zijn of uit de diepvries komen kan je ze ook goed wokken, maar moet je ze eerst dubbel doppen.

Lees verder Tuinbonen roerbakken met Thaise rode curry

Pastasaus met tomaten en tuinbonen

Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken:
1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen
2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen

Lees verder Pastasaus met tomaten en tuinbonen