Kip braden zoals mijn vader het mij geleerd heeft. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van kip bakken is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippenpoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst. Voor het borststuk geldt een kortere bereidingstijd.
Kip in de oven grillen
Hoe zorg je ervoor dat een in de oven gegrilde kip mals wordt? Door haar van tevoren te pekelen. Deze en andere tips leer je in de kookles kip grillen in de oven van de Dorus Academie.
Deze les is bedoeld voor het klaarmaken van kip met botten, zoals halve kip, kipkarbonades, kippenpoten of drumsticks. Voor het bakken van kipfilet volg je een andere les, namelijk kipfilet bakken.
Kip braden
Leer kip met botten braden, zoals halve kip, kippenpoten of drumsticks. Voor het bakken van kipfilet volg je een andere les, namelijk kipfilet bakken.
Kipfilet bakken
In deze les leer je kipfilet bakken. Voor het bakken van kip met botten moet je een andere les volgen, namelijk de les kip braden.
Perfect gebakken garnalen met knoflook
Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekaramelliseerde knoflook.
Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.
Bieten koken
In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.
Risotto met garnalen en tuinbonen
Smakelijke en gezonde risotto. De garnalen kan je eventueel vervangen door rivierkreeftjes.
Marokkaanse tuinbonen met koriander
Traditioneel Marokkaans recept met tuinbonen, knoflook en koriander. Van oorsprong wordt het lang gestoofd maar ik vind snel roerbakken lekkerder.
Tuinbonen roerbakken met Thaise rode curry
In dit recept leer je tuinbonen roerbakken met Thaise rode curry. Tuinbonen wokken is niet moeilijk als je jonge verse tuinbonen gebruikt. Als ze niet zo vers zijn of uit de diepvries komen kan je ze ook goed wokken, maar moet je ze eerst dubbel doppen.
Pastasaus met tomaten en tuinbonen
Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken:
1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen
2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen