Kip braden zoals mijn vader het mij geleerd heeft. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van kip bakken is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippenpoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst. Voor het borststuk geldt een kortere bereidingstijd.
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus
Kip braden zoals mijn vader het mij geleerd heeft. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van kip bakken is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippenpoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst.
Ingredients
- 4 ontvelde (scharrel) kipkarbonades (of een gelijke hoeveelheid kip met botten)
- chilipoeder (of cayennepeper)
- paprikapoeder
- zout
- 30 gram boter (of bak- en braadprodukt)
Instructions
- Kruid de karbonades aan beide zijden met chilipoeder, paprikapoeder en zout.
- -
- 1. Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.
- 2. Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.
- 3. Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan.
Serveertips
Serveer met gebakken aardappelen of zelfgemaakte frites, en met groente of salade met zelf gemaakte dressing.
Berekening caloriewaardes
Een gedachte over “Ouderwets gebraden kip in het pannetje”