Zeer eenvoudig Marokkaans recept waarbij een salade van rode bieten is aangemaakt met citroen dressing en kruiden. Ik heb dit recept uit “de Kookkaravaan”, een kookboek met Marokkaanse recepten dat ik iedereen kan aanraden.
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus
Marokkaanse bietensalade
Zeer eenvoudig Marokkaans recept waarbij een salade van rode bieten is aangemaakt met citroen dressing en kruiden. Ik heb dit recept uit "de Kookkaravaan", een kookboek met Marokkaanse recepten dat ik iedereen kan aanraden.
Ingredients
- - 500 gram gekookte rode bieten, kant en klaar of zelf koken
- (wie bieten zelf wil koken vindt onderaan dit recept een link naar de kookles "Bieten koken")
- - Handje vol gesneden peterselie, liefst platte peterselie (dit is ongeveer 2 eetlepels)
- - Gebruik eventueel tuinkers in plaats van peterselie.
- - 4 eetlepels citroendressing of balsamico dressing
- (links naar de recepten van deze dressings vind je onderaan dit recept)
- - 1 theelepel gemalen komijn (djinten in de Indische keuken)
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - Peper en zout naar smaak
Instructions
- VOORBEREIDING (10 minuten)
- 1. Pel de bieten, snijd ze in de lengte doormidden, en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter dik.
- 2. Snijd de peterselie fijn
- 3. Meng de ingredienten van de dressing
- -
- BEREIDING (1 minuut)
- Meng de ingredienten met de dressing
Nuttige links
Berekening caloriewaardes
Caloriewaardes Marokkaanse bietensalade 35.16 KB