Garnalen bakken

Garnalen bakken

Leer op een perfecte manier garnalen bakken. De garnalen blijven lekker sappig als je deze instructies volgt.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Benodigdheden

Bakpan (roerbakpan of koekepan).
Rauwe garnalen, ongepeld (ik gebruik het liefst middelgrote tiger shrimps)

Instructie

  1. Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze allemaal goed contact maken met de bodem.
  3. Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rose kleuren.
  4. Als ze rose kleuren keer je ze op de andere zijde  en bakt ze totdat ze gaar zijn.
  5. De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Serveer direct.

Een gedachte over “Garnalen bakken”

  1. heerlijk maar echt basis. maar het blijft altijd lekker. Probeer ;
    knoflook 2 teentjes fijn, 2 x uien gesnipperd, beetje tijm 1 x spaanse peper in mootjes en zonder pit, alles in een wok met wokolie, alles erin en beetje roerbakken, daarna witte wijn ongeveer 0,25l witte wijn, kookroom 1,5 flesje en goed warm natuurlijk en als alles een beetje klaar is de garnalen er door. goed husselen en na 5 a 8 minuten serveren met blaadjes basilicum er over. Serveren met rijst en dan smullrn maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *