Groenten roosteren in de oven

Groenten roosteren in de oven

In deze kookles leer je groenten in de oven roosteren zoals aardappelen, knolgroenten (o.a. bieten, pastinaak, zoete aardappel), pompoen en knoflook.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Olijfolie (2 eetlepels per persoon)
  • Peper
  • Zout

Gebruik knolgroenten of pompoen (zie verder onder instructie. Reken voor aardappelen ongeveer 350 gram per persoon, voor alle overige groenten 200 gram per persoon (voor alle groenten tezamen).

Instructie

Bereid de groenten als volgt voor:

  • aardappelen schillen en in achten snijden tot dikke patatten
  • bieten (rauw) schillen en halveren
  • knoflook in de schil laten. Alleen de puntjes eraf snijden (tegenover de wortelzijde)
  • pastinaak schillen en in de lengte halveren
  • pompoen ontpitten en in dunne plakken snijden dwars op de schil (0,5 cm dik). Je hoeft de schil niet te verwijderen.
  • wortelen schrappen en in de lengte halveren
  • zoete aardappelen schillen en halveren

Garen van de groenten:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden.
  2. Bedek een bakblik met een vel bakpapier.
  3. Bereid de groenten voor zoals hierboven aangegeven.
  4. Spreid de groenten uit over het bakblik. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout (aardappelen alleen met zout)
  5. Zet het bakblik in de oven en laat de groenten garen in 35-40 minuten.
  6. Aan het eind controleer je de gaarheid door de groenten in te prikken met een vork. De aardappelen moeten aan de buitenkant een goudbruine kleur hebben zoals bij gebakken aardappelen. Haal ze uit de oven.

Besprenkel de groenten (niet de aardappelen!) voor het serveren met een balsamico dressing.

 

Een gedachte over “Groenten roosteren in de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *