Geroosterde aardappelen met geroosterde groenten

Geroosterde aardappelen met geroosterde bietjes en knoflook

Makkelijk klaar te maken en toch anders dan anders zijn deze aardappelen uit de oven met geroosterde bieten en geroosterde knoflook. Lekker met kip of vlees. Je kunt met de groenten flink varieren (zie foto).

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Geroosterde aardappelen met geroosterde bietjes en knoflook – met variaties voor het roosteren van groenten in de oven

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 40 minutes

Total Time: 60 minutes

Yield: 2

Serving Size: 560 gram

Calories per serving: 708

Geroosterde aardappelen met geroosterde bietjes en knoflook – met variaties voor het roosteren van groenten in de oven

Makkelijk klaar te maken en toch anders dan anders zijn deze aardappelen uit de oven met geroosterde bieten en geroosterde knoflook. Lekker met kip of vlees. Je kunt met de groenten flink varieren.

Ingredients

    Groenten:
  • 700 gram aardappelen (bloemige kruimige soort)
  • 400 gram bieten (rauw)
  • 1/2 bol knoflook
  • Met de groenten kan je flink varieren. Kijk voor suggesties in de kookles Groenten roosteren (zie de link onderaan deze pagina).
  • -
    Balsamico dressing:
  • 4 eetlepels balsamico dressing (3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, zie de link onderaan deze pagina)
  • -
    Verder:
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Tijm/rozemarijn (optioneel)
  • -
    Hulpmiddelen:
  • oven
  • bakblik
  • 1 vel bakpapier

Instructions

    Voorbereiding (20 minuten)
  • 1. Verwarm de oven voor tot 220 graden.
  • 2. Bedek een bakblik met een vel bakpapier.
  • 3. Schil de aardappelen. Snijd ze in de lengte door in kwarten en vervolgens nog een keer in de lengte zodat je een soort dikke patatten overhoudt. Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie. Verspreid de aardappels over de helft van het bakblik met het bakpapier. Strooi er eventueel wat tijm of rozemarijn over.
  • 3. Schil de bieten en snijd ze doormidden. Bestrijk de bieten met olijfolie en leg ze op het bakblik.
  • 4. Strooi zout over de aardappelen en bieten. Strooi peper over de bieten.
  • 5. Laat de knoflook in de schil. Snijd de puntjes eraf zodat je ze later leeg kan kijpen als ze gaar zijn (zie de video). Zet de knoflook met de afgesneden punten naar boven op het bakblik.
  • 6. Meng de ingredienten van de balsamico dressing.
  • -
    Bereiding (40 minuten)
  • 1. Zet het bakblik in de oven en laat de groenten garen in 35-40 minuten.
  • 2. Aan het eind controleer je de gaarheid door de groenten in te prikken met een vork. De aardappelen moeten aan de buitenkant een goudbruine kleur hebben zoals bij gebakken aardappelen. Haal ze uit de oven.
  • 3. Knijp de knoflooktenen leeg, plet de knoflook in een vijzel met een scheutje olie. Doe het knoflook/olie-mengsel vervolgens in een bakje.
http://kokenmetdorus.nl/kokenmetdorus.nl/geroosterde-aardappelen-met-geroosterde-bietjes-en-knoflook/

Serveertips

Serveer met gebraden kip of vlees. Eet de aardappelen met het knolook/olie-mengsel. Lekker met gemengde salade en dressing.

Nuttige links

Balsamico dressing

Groenten roosteren in de oven

Berekening caloriewaardes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *