Gebakken garnalen met knoflook

Perfect gebakken garnalen met knoflook

Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekaramelliseerde knoflook.
Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Perfect gebakken garnalen met knoflook

Prep Time: 6 minutes

Cook Time: 2 minutes

Total Time: 8 minutes

Yield: 2

Serving Size: 125 gram

Calories per serving: 262

Perfect gebakken garnalen met knoflook

Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekaramelliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.

Ingredients

  • 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps)
  • 6 tenen knoflook (ongeschild)
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructions

  • VOORBEREIDING (6 minuten)
  • 1. Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 2. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Dit doe je om tijdens het bakken de smaakstoffen makkelijk vrij te laten komen.
  • 3. Bak de knoflooktenen in de schil gedurende 5 minuten op zacht vuur in de olijfolie. De knoflooksmaak trekt nu in de olie.
  • 4. Draai de knofloktenen aan het eind van de bakperiode op de andere zijde. De knoflook blijft in de pan liggen.
  • -
  • BEREIDING (2 minuten)
  • 1. Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze allemaal goed contact maken met de bodem.
  • 2. Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rose kleuren.
  • 3. Als ze rose kleuren keer je ze op de andere zijde en bakt ze totdat ze gaar zijn.
  • 4. De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Laat de garnalen niet te gaar worden want dan worden ze droog en pellen ze moeilijk.Serveer direct.
http://kokenmetdorus.nl/kokenmetdorus.nl/gebakken-garnalen-knoflook/

Serveertips

Dien de garnalen op in een leuke schaal met de knoflooktenen en giet de bakolie erover. Smaakt heerlijk met stokbrood, met pastagerechten of met risotto. Doe daarbij een salade met zelf gemaakte dressing. Serveer het bijvoorbeeld bij pasta met sperziebonen, aardappel en pesto of bij pasta met pestosaus.

Berekening Caloriewaardes

 

Een gedachte over “Perfect gebakken garnalen met knoflook”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *