Duivelse kip - Ajam Setan

Duivelse kip – Ajam Setan

Pittige kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella! Het is eigenlijk een Indisch kip recept.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Duivelse kip – Ajam Setan

Prep Time: 2 hours

Cook Time: 10 minutes

Yield: 10

Serving Size: 100 gram

Calories per serving: 240

Duivelse kip – Ajam Setan

Pittige kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella! Het is eigenlijk een Indisch kip recept.

Ingredients

  • 1 kg kipkarbonades (of kippenpoten of drum sticks)
  • 2 eetlepels sambal
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1/2 kopje zoete ketjap (manis)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen of limoen

Instructions

    Voorbereiding (120 minuten)
  • 1. Hak de knoflook fijn. Meng de ingredienten van de marinade en leg de kip in de marinade in een
  • ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 3. Braad de kip gaar in de oven in ongeveer 90 minuten (als je een vleesthermometer hebt moet de kerntemperatuur minimaal 72 graden zijn).
  • 4. Laat de kip daarna rustig afkoelen.
  • -
    Bereiding (10 minuten)
  • Gril de kip op de barbecue of de grillpan gedurende 5-10 minuten.
http://kokenmetdorus.nl/kokenmetdorus.nl/duivelse-kip-ajam-setan/

Berekening caloriewaardes

 

2 gedachten over “Duivelse kip – Ajam Setan”

  1. Hoi Dorus,

    Hoe maak jij Indisch zuur ? Ik doe het van een – in ringen gesneden – rode ui, witte azijn, beetje suiker en een spaans pepertje. Hoe doe jij dit ?

    Groetjes,
    Lydia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *