In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus
Benodigdheden
- Verse bieten
- Kookpan
- Schilmes
Instructie
- Snijd het loof van de knollen af. Het loof kun je gebruiken in andere gerechten als vervanger van snijbiet.
- Borstel de knollen met een afwasborstel schoon onder de kraan.
- Doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook.
- Als het water kookt temper je het vuur en laat de knollen gedurende ongeveer 35 minuten garen (het water moet zachtjes borrelen).
- Test na 35 minuten de gaarheid door ze met een vork in te prikken. Ze moeten ingeprikt kunnen worden maar mogen nog niet door en door gaar zijn.
- Doe vervolgens het vuur uit, en laat de bieten met gesloten deksel nagaren in het warme water.
- Als de bieten afgekoeld zijn, pel de schil eraf. Als dit moeilijk gaat kan je ze ook met een schilmes schillen.
- Daarna kan je de ontvelde bieten in plakken snijden, in blokjes, in staafjes, of grof raspen.