Rode bieten koken

Bieten koken

In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Benodigdheden

  • Verse bieten
  • Kookpan
  • Schilmes

Instructie

  1. Snijd het loof van de knollen af. Het loof kun je gebruiken in andere gerechten als vervanger van snijbiet.
  2. Borstel de knollen met een afwasborstel schoon onder de kraan.
  3. Doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook.
  4. Als het water kookt temper je het vuur en laat de knollen gedurende ongeveer 35 minuten garen (het water moet zachtjes borrelen).
  5. Test na 35 minuten de gaarheid door ze met een vork in te prikken. Ze moeten ingeprikt kunnen worden maar mogen nog niet door en door gaar zijn.
  6. Doe vervolgens het vuur uit, en laat de bieten met gesloten deksel nagaren in het warme water.
  7. Als de bieten afgekoeld zijn, pel de schil eraf. Als dit moeilijk gaat kan je ze ook met een schilmes schillen.
  8. Daarna kan je de ontvelde bieten in plakken snijden, in blokjes, in staafjes, of grof raspen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *